Mijn Reis naar Moederschap: De Weg Naar Luna Rose

25 oktober 2023

Mijn Reis naar Moederschap: De Weg Naar Luna Rose

Lieve jij,

Mijn naam is Samantha Abigail la Grange, en dit is het begin van een reis door mijn leven, een verhaal van doorzettingsvermogen, hoop en onvoorwaardelijke liefde.

Wanneer ik terugdenk aan mijn Reis naar het Moederschap, zie ik een pad dat me heeft gevormd, me uitgedaagd heeft en me heeft getransformeerd tot wie ik vandaag de dag ben. En het begon allemaal op een dag in mijn vijftiende levensjaar, toen ik naar het ziekenhuis ging vanwege hevige en onregelmatige menstruatiecyclus. Ik zal die woorden van de arts nooit vergeten: “Wacht niet te lang met kinderen krijgen; “het kan nog is een complex proces voor je gaan worden.”

Die boodschap trof me diep, want ik had altijd van jongs af aan gedroomd van het moederschap en het liefst wilde ik altijd jong moeder worden. In de daaropvolgende jaren leek die droom verder weg dan ooit, want op zeventienjarige leeftijd kreeg ik de diagnose PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom). De medische oplossing was simpel: “Begin met de pil en kom terug als je zwanger wilt worden.” Maar dat was voor mij niet voldoende; ik wilde niet wachten zonder te weten of zwanger worden überhaupt een mogelijkheid zou zijn.

Mijn reis begon met hormonale tabletten en ging verder met hormonale injecties. Deze behandelingen resulteerden in enkele eisprongen, maar zwangerschap bleef uit. Na talloze pogingen en emotionele achtbanen kregen we te horen dat IVF waarschijnlijk onze beste kans was.

Mijn allereerste IVF-poging bracht verwachtingen en angsten met zich mee. Hoewel de procedure niet zo pijnlijk was als ik had gevreesd, bracht de negatieve zwangerschapstest een onverwachte emotionele storm teweeg. Dit was slechts het begin van een lange reis vol hoop en tegenslagen.

Tijdens daaropvolgende pogingen, waarbij we telkens veel eitjes oogstten, resulteerde het in slechts één of twee bruikbare embryo’s en opnieuw geen positieve zwangerschapstest. Dit dieptepunt was een verrassing die me diep raakte en leidde tot een periode van diepe depressie.

Ik besloot een pauze te nemen van de medische procedures en me te richten op mijn eigen welzijn. Ik veranderde mijn dieet, levensstijl en mindset, en begon mijn opleiding tot Holistisch Therapeut, waarbij ik mijn innerlijke reis begon.

Na 3,5 jaar, toen ik het bijna had opgegeven, gebeurde het onverwachte: een positieve zwangerschapstest. Ik was op natuurlijke wijze zwanger geworden. Ons hele verhaal, dat zo lang en emotioneel was geweest, bereikte eindelijk het gewenste doel. Na een reis van tien jaar werd ik zwanger van onze prachtige dochter Luna Rose.

Ik deel mijn persoonlijke verhaal om te laten zien dat je niet alleen bent in je strijd en dat er hoop is. Veel vrouwen worstelen met vergelijkbare uitdagingen, maar vaak zwijgen ze uit schaamte of het gevoel van isolatie. Terwijl het delen van jouw verhaal juist een krachtige stap in jouw genezingsproces.

Ik nodig je uit om je eigen verhaal te delen in onze Facebookgroep: “BaarmoederBalans Revolution Tribe”, met de hashtag #mypersonalstory. Je bent niet alleen in deze reis, en het delen van je verhaal kan leiden tot waardevolle verbindingen met gelijkgestemde vrouwen die dezelfde reis maken. Je hoeft dit niet alleen te doorstaan!

In de volgende blogpost zal ik mijn ervaring delen met onze tweede zwangerschap. Samen delen we onze ervaringen en onze hoop.

Met liefde en kracht,

Samantha Abigail La Grange

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023.

Over Samantha la Grange | BaarmoederBalans

Dit bericht is geschreven door Samantha la Grange | BaarmoederBalans. Het bedrijf valt onder gezondheidscentrum uit Hellevoetsluis. Trefwoorden van Samantha la Grange | BaarmoederBalans uit Hellevoetsluis : PCOS-Therapeut, PCOS, PCOS en zwanger worden, Holistisch Therapeut, Baarmoeder en fertiliteits-massages, ceremonies, vaginaal stomen, Ontspanningsmassage, Reiki behandelingen, Aromatouch Massage, Womb healing, Cacao ceremonie.

Lees meer over Samantha la Grange | BaarmoederBalans.